Pages

Friday, April 9, 2010

2nd hand goods in rengit

already inform a bit about barang 2nd hand in previous post.. pls check on my trip to melaka, johor: day 1 nyer entry yer..


untuk refresh sket.. namanyer ialah kompleks niaga rengit.. kalau nampak bangunan ni, anda berada di tempat yang betul la.. tapi untuk cari barang2 second hand tu, u have to look around urself.. u will find similar type of bangunan kedai there..


oh yer.. fyi, jalan ni akan menuju terus ke arah pantai {seperti yang di-inform orang2 kat sane}.. i managed to see paya bakau di tepi muara.. tapi tak berapa nampak la plak pantai tu..


a bit malas nak membebel sini.. letak gamba lelebih sket yer..


ohoho..



kedai ni jual pa system n home theater.. kedai chinese ni.. kitorang masuk blur2 kat kedai ni.. but then, abah cakap dis kedai agak bagus jugak the stuffs.. banyak barang2 branded yang masih in good condition kat dalam kedai ni.. curi2 amik gamba dengan muka salesman tu curiga sket.. huhu.. abah memang ada interest in dis pa system n ader 1 set pun kat umah.. so, mungkin berbaloi for those yang nak cari pa system or home theater kat kedai ni.. yang 2nd hand la dengan harga yang lebih murah.. hoho..


tunjuk sket pemandangan biasa kedai2 second hand ni..



banyak kedai yang bersusun gini dalam nyer.. bukan setakat electrical appliances jer.. barang2 rumah pun ada jugak dalam kedai camni.. even perabot kerusi meja for dining pun ader jugak antara yang dijual tu.. quality gamba untuk post kali ni quite bad la.. huhu..



pemandangan fridge yang letak kat luar kedai.. i wonder la, kalau hujan atau malam, camner yer diorang cover fridge2 ni?? tak takut rosak ker yer, hmm..


cukup la 2 yer.. ehehe.. amik banyak jugak dat day, kalau terlebih rajen sket mungkin update atau tambah2 later la.. not really in the mood la, tapi kene update jugak.. takmo malas.. hoho..


barang2 baby cam walker n stroller pun ader yer.. eh, betul ke namanyer stroller yang orang bawak baby jalan2 kat shopping complex tu?? uhuhu..


contoh barang2 elektrik yang mudah dijumpai kat sini.. rice cooker, kipas, tv.. mesin basuh pun ader jugak tau.. jangan memain.. hoho..


hmm.. be prepare la yer kalau nak datang sini.. kalau ader yang berminat nak angkut balik tu, leh la prepare duit tu lebih2 sket.. kalau just nak tengok kawasan, stamina kena ader.. jalan kene banyak sebab jauh jugak dari depan in the 1st gamba kat atas tu nak ke belakang2 ni.. kitorang pun sampai 2-3 kali adjust parking kereta supaya tak jauh sangat nak berjalan..


but in the end, exhausted jugak la.. iyo la kan, dah lama eden tak merayap jalan kaki ni haa.. asyik naik kete n menggemukkan badan kat umah jer.. hoho..



gamba ni amik masa diorang ngah unloading barang dari lori.. stok baru sampai la ni kot..


random capture sket..



jangan parking tau.. bukan jangan paking.. hoho..


gamba bunga ni amik kat area bawah signboard jangan parking ni.. cantik.. tapi tak tau la plak bunga apa.. interest meningkat pas dapat bunga banyak2 ritu.. hoho..



buat masa ni, tak berapa konsisten meng-update.. just update untuk gamba2 captured n upload already kat pc..


cepat keje balik.. so that i can update more frequent again.. huhu..

4 comments:

Azuan said...

jangan paking pun boleh...

sweet-luv said...

hehe.. main taram jer buat signboard.. ahaha..

Anonymous said...

oi, bagi la harge skit3.

akak eskrem said...

Alamak aih. Mane nak ingat. Tak keep ngan harga semasa. Soweeeee.. Hikhik.